Vi har vundet Vrå Skole og Børnehus!

Sammen med AART og Søren Jensen har vi designet ’Vrå Skole og Børnehus’, en kombineret folkeskole, dagpleje og multihus i Hjørring, Danmark.

Nænsomt indlejret i landskabet, går skolen i ét med den omgivende skov, så der opstår en organisk overgang mellem inde og ude. Træerne og bygningen udgør en samlet ”læringsskov”, hvor naturen bliver en indbygget del af læringsoplevelsen.

Med plads til både skole, børnehus, sportshal, bibliotek og medborgerhus bliver ”Vrå Læringsskov” det fremtidige lokale samlingspunkt for hele Vrå.
Et uddrag fra dommerbetænkningen lyder: Der er stor sammenhængskraft i bygningsanlægget, og såvel projektets organisering, rumlige disponering og arkitektoniske udtryk er poetisk udført.

Projektet har en stor grad af sanselighed, stoflighed, indlevelse og atmosfære. Her er rart at være. Projektet er nyskabende men genkendeligt i sin arkitektur. (…) Der er tale om et projekt af høj arkitektonisk kvalitet med en gennemtænkt og nytænkende formgivning og disponering. Det vil være den første skole i Danmark som har en ”levende klima- og miljøregulerende” facade af skov, og vil derfor være ”State of the art” i forhold til skolebyggeri.

Check det ud!!

Date: 23 August 2017
Links: Vrå Skolen