Kathrin udpeget til Statens Kunstfond

Kathrin er netop blevet udpeget til Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur!

Sammen med de to øvrige nyligt udpegede medlemmer, arkitekterne Boris Brorman og Jens Thomas Arnfred, tiltræder Kathrin udvalget fra 1. januar 2018. Kulturminister Mette Bock vil udpege to yderligere medlemmer til udvalget, der fungerer i en fireårig periode, begyndende fra årsskiftet.

Statens Kunstfond har til opgave at fremme kunsten i Danmark og dansk kunst i udlandet. De 12 kunstfaglige udvalg dækker arkitektur, billedkunst, film, kunsthåndværk og design, litteratur, musik samt scenekunst. På baggrund af ansøgninger fra kunstnere, kunstnergrupper, kunstformidlere og kunstinstitutioner uddeles omkring 500 mio. kr. om året til en lang række kunstneriske formål. Udvalgene modtager og behandler tilsammen mere end 12.000 ansøgninger om året.

Om visionen for Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur skriver Statens Kunstfond på sin hjemmeside:
”Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur ønsker, at arkitekturfaget i Danmark skal bidrage positivt til at løse og imødegå de udfordringer, som de fysiske omgivelser står overfor. Arkitekter kan ved hjælp af konkrete, berigende løsningsforslag forbedre, forskønne og kvalitetssikre vores fysiske omgivelser. Det er arkitekturudvalgets brændende ønske at synliggøre og fremme arkitekturfaget som en ansvarlig, nødvendig og relevant aktør i arbejdet med at udvikle samfundet og forvandle problemstillinger til potentialer.”

Date: 10 Oktober 2017
Links: Kunst.dk