Hjørring Kommunes Arkitekturpris 2017

Rubjerg Knude Fyr – og ankomstområde – har vundet Hjørring Kommunes Arkitekturpris 2017!
Beskrivelsen fra præmieringskomiteen lyder:

”Med et raffineret greb tilfører den nye trappeinstallation i Rubjerg Knude Fyr en betagende oplevelse af dette dramatiske sted på kanten af – og højt hævet over – havet. Turen ad den transparente trappe er i sig selv en overraskende oplevelse, hvor lyset og husets historie formidler stedets helt særlige magi.
Tilføjelsen af nye elementer i både fyr og langs sti understreger med sin rå og uforfærdede enkelthed de historiske spor og gør stedets foranderlighed både nærværende og tilgængelig. Det nye ankomstområde fuldender en helhedsorienteret oplevelse af stedet.”

Prisuddelingen skete ved et arrangement på Hjørring Rådhus mandag den 2. oktober i forbindelse med Arkitekturens Dag, hvor Kathrin og Thilde var til stede for at modtage prisen. Også Vendsyssel Teater af schmidt hammer lassen architects og Nyt sommerhus i Løkken af Signe Birkedal og Christian Finderup modtog priser ved samme lejlighed.
Hjørring Kommunes Arkitekturpris er blevet uddelt årligt siden 2013 for at sætte fokus på værdien af arkitektonisk kvalitet i det fysiske miljø i byer og landskab. Hensigten er at inspirere og fremme interessen hos borgere og bygherrer for god arkitektur og derigennem medvirke til, at der skabes gode miljøer, livskvalitet og en smuk og oplevelsesrig kommune.
Tusind tak!!! Vi elsker Hjørring!

Video filmet og klippet af Hampus Berndtson.

Date: 03 Oktoker 2017
Links: Rubjerg Knude Fyr