ET STYKKE DANMARKSHISTORIE

Tirsdag aften inviterede Nyborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen til en præsentation af Nyborg Slot projektet i sin endelige form. Et 22 meter højt vagttårn er blevet tilføjet til anlægget for at understrege slottets historie som borg og fæstning. Også den nye udstillingsfløj har fået et nyt udtryk, og ringmuren er blevet mere fremhævet end i det oprindelige forslag.

I velkomsten annoncerede borgmester Kenneth Muhs: ” Slottet har gennem historien været ramme om store begivenheder. I dag er sådan én. Det er med store forventninger, en smule nervøsitet, men også glæde, at vi i dag lancerer det færdige projekt”.

Mads Falbe-Hansen, Slots- og Kulturstyrelsens projektleder for Nyborg Slots restaurering og udvidelse, fortalte: ”Det er i dag svært ikke at være begejstret. Hvor vi ved arkitektkonkurrencen stod med et godt projekt, er det i dag udviklet til et fremragende projekt”.

Vi er taknemmelige for de fine ord og beærede over at være med til transformationen af et vigtigt stykke danmarkshistorie – sammen med CUBO, VMB, Schul, Schønherr, Søren Jensen og Mogens Morgen!

Date: 08 November 2018
Links: Nyborg Slot